Al 3.000 waterpendelaars in 2020

1436 Vivaldi Waterbus Redersbrug

De Waterbus zorgt ook deze zomer voor een dagelijkse verbinding tussen Brussel en Vilvoorde. De boot blijft een gedegen vervoersalternatief. Met die boodschap heeft Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V) dinsdag in Vilvoorde de 3.000ste passagier van 2020 in de bloemetjes gezet.

Minister Dalle en Tom Dehaene, de Vlaams-Brabantse gedeputeerde voor Mobiliteit, verwelkomden aan de Steenkaai in Vilvoorde de 3.000ste pendelaar van het jaar. De Waterbus vaart van 1 juli tot 15 augustus elke dag acht keer uit tussen Brussel en Vilvoorde via het Zennekanaal. De boot biedt een filevrij, milieuvriendelijk en betaalbaar vervoersalternatief tussen Brussel en de Vlaamse Rand.

De Waterbus richt zich niet alleen tot pendelaars, maar ook tot zachte weggebruikers. Door de ruime schepen en comfortabele opstapplaatsen is de Waterbus toegankelijk voor personen voor wie het klassieke openbaar vervoer minder vlot te gebruiken is.

De boten varen sinds 2013 langs Neder-over-Heembeek en Schaarbeek. Het aantal passagiers steeg van 8.000 in dat aanvangsjaar tot 44.000 in 2019. In het totaal vervoerde de Waterbus al 210.000 passagiers. Met het oog op staycations in coronatijden kan de populariteit deze zomer nog toenemen. Het interregionale project is een samenwerking tussen de vzw's Kanaaltochten Brabant, Brussels by Water en Scaldisnet.

Ook verschillende departementen (Mobiliteit, Openbare Werken en Toerisme) van het Vlaams en Brussels Hoofdstedelijk Gewest, twee waterwegbeheerders (de Vlaamse Waterweg en de Haven van Brussel) en twee vervoersmaatschappijen (De Lijn en de MIVB) zijn betrokken partij. "De Waterbus zet de verbondenheid tussen Brussel en de Vlaamse Rand in de verf", zei minister Dalle.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?