| Nawal Ben Hamou, ps, staatssecretaris huisvesting

Al 9.000 gezinnen krijgen huurtoelage in Brussel

© Belga
03/05/2023

Zowat 9.000 Brusselse gezinnen krijgen momenteel een huurtoelage. Dat heeft Brussels staatssecretaris voor Huisvesting Nawal Ben Hamou (PS) woensdag gezegd. Voor de wijziging van het systeem van de huurtoelages in 2021 waren er dat nog maar een 400-tal.

Het nieuwe systeem van de huurtoelages in Brussel ging in oktober 2021 van start na het stroomlijnen van verschillende huurtoelageregelingen, het versoepelen van de toekenningsvoorwaarden en het vereenvoudigen van de procedure. Volgens staatssecretaris Ben Hamou heeft Brussel Huisvesting voor een paradigmashift gezorgd wat betreft administratieve vereenvoudiging.

Een derde van de 9.000 begunstigde gezinnen zijn eenoudergezinnen. De OCMW's, de huisvestingsdiensten van de gemeenten en de verenigingen voor integratie door huisvesting hebben de gezinnen geholpen bij het indienen van hun aanvraag. De huurtoelage bestaat uit een maandelijkse financiële tussenkomst in de te betalen huur, in afwachting van de toewijzing van een sociale woning.

De 9.000 gezinnen die een toelage ontvangen, krijgen een bedrag dat varieert tussen 120 en 173 euro, waarbij nog eens 20 tot 43 euro per kind ten laste komt. Staatssecretaris Ben Hamou wees er ook op dat nog ongeveer 3.000 gezinnen die recht hebben op de toelage, die nog niet hebben aangevraagd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni