'Al drie jaar naar dezelfde plek': het vakantieplan van Lidewij Nuitten

Ellen Debackere
© BRUZZ
19/08/2022

| Lidewij Nuitten kocht zonet haar eigen stekje in Brussel.

Elke week vragen we aan een interessante Brusselaar welke vakantieplannen er zijn gesmeed. Vandaag: documentairemaakster Lidewij Nuitten uit Brussel-Stad.

Aan haar laatste televisieprogramma werkte Lidewij Nuitten (30) - bekend van de rubriek 'Mijn Straat' in Iedereen Beroemd en van Waar is Mark? - maar liefst vijftien maanden ononderbroken. Een beetje rust was met andere woorden welgekomen.

“Meestal ligt zo’n programma ruimschoots op voorhand klaar, maar ik heb er bij wijze van spreken nog tot op de avond voor de eerste uitzending aan gewerkt om het op tijd af te krijgen,” vertelt Nuitten, die zonet haar eigen stekje kocht in Brussel-Stad. “Ik had dus heel veel nood aan vakantie (lacht).”

Waar ga je deze zomer naartoe?

Nuitten: “Vroeger zou ik mezelf gek verklaard hebben, maar ik ga nu al drie jaar op rij naar dezelfde plek. Die bevindt zich op twintig meter van de grens met België, in Bray-Dunes. Ik zit er in de duinen, het is er muisstil. Ik houd ontzettend veel van Brussel en heb er net een appartement gekocht, maar wanneer de zomer aanbreekt, heb ik er nood aan om even aan het lawaai te ontsnappen. Al ben ik ook altijd blij om terug in Brussel te zijn.”

“Ik heb nog niet echt nagedacht over wat ik op vakantie zal doen, maar er is hier een oude spoorlijn waar ze een fietspad van hebben gemaakt. Ik heb nieuwe rolschaatsen gekocht en ik zou dat pad graag afrijden met die nieuwe rolschaatsen. Ik doe dat heel graag, maar durf dat in Brussel enkel te doen op Autoloze Zondag omdat ik anders denk dat ik zal doodgaan.”

Wat zit er zeker in je koffer?

Nuitten: “Ik heb enkel een Albert Heijn-zak mee waar ik snel allerlei zaken ingestoken heb (lacht). Mijn rolschaatsen zitten erin en voor het eerst sinds lang heb ik ook mijn tekenmateriaal mee. Als kind tekende ik erg vaak en ik zou die gewoonte graag opnieuw oppikken. Ik heb ook veel notitieboekjes mee voor als ik ideeën krijg. Nu heb ik het plan om misschien ooit een fictiefilm te maken – of die er ooit komt, weet ik niet. En ik heb ook kaarsen mee omdat ik zou willen mediteren nu ik er tijd voor heb.” (lees verder onder de foto)

bruzz2022-500-lidewij_nuitten.jpg

| Lidewij Nuitten gaat al drie jaar op vakantie naar dezelfde plek

Wat was je beste vakantie ooit?

Nuitten: “De keren dat ik op het Afrikaanse continent was, zullen me altijd bijblijven. Ook mijn reis naar Armenië koester ik. Maar door de coronaperiode heb ik wel beseft dat als iemand me zou zeggen dat ik nooit meer naar het verre buitenland zou mogen reizen, ik me daarbij neer zou kunnen leggen. Maar ik zeg dat natuurlijk vanuit de luxepositie van iemand die al de kans kreeg een stukje van de wereld te zien. Van mijn verre reizen onthoud ik vooral de meer spirituele ervaringen of de momenten die iets met de natuur te maken hebben, zoals de zon zien opkomen. Van de zaken die in de reisboekjes staan, weet ik doorgaans niets meer.”

Wat is je favoriete uitblaasplek in Brussel?

Nuitten: Dat is zonder twijfel het Zoniënwoud. Ik heb een denkbeeldig kaartje in mijn hoofd dat me leidt naar de plekjes waar je geen auto’s hoort. Ik moet dan met de trein of tram reizen naar een bepaald punt, een beetje naar links of rechts stappen en dan beland ik er automatisch. Er zijn periodes geweest dat ik dat drie tot vier keer per week deed, maar het afgelopen jaar gebeurde het minder. Ik probeer om mijn telefoon niet mee te nemen en mezelf open te stellen voor de natuur. Ik krijg er altijd veel inspiratie, maar ga er nooit doelbewust naartoe met de bedoeling er ideeën op te doen. Dan lukt het niet.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni