'Ons hart verloren aan Marokko': Het vakantieplan van fietsflik David Stevens

Ellen Debackere
© BRUZZ
12/08/2022

| Fietsflik David Stevens in Marokko

Elke week vragen we aan een interessante Brusselaar welke vakantieplannen er zijn gesmeed. Vandaag: fietsflik David Stevens uit Brussel-Stad.

Nu Brussel ontwaakt uit een lange covidslaap en ook alle evenementen hernemen, benadrukt David Stevens (38), het gezicht van de Brusselse fietsbrigade, het belang van rust. “Het is elk jaar wel druk, natuurlijk, maar nu alle evenementen opnieuw kunnen plaatsvinden, is het voor de politie bijzonder intensief,” vertelt hij.

“Dan is het belangrijk om er een paar weken tussenuit te kunnen. Naast getrouwd te zijn en een gezin te hebben, ben ik immers ook getrouwd met Brussel en volg ik de sociale media. Op vakantie kan ik even kiezen met wie ik contact houd, maar dat wil niet zeggen dat ik de voeling met Brussel verlies.”

Waar ga je deze zomer naartoe?

Stevens: “Met mijn partner, zoon (12) en dochter (13) verblijven we deze zomer in Marokko. We gaan er al jaren regelmatig heen en hebben er ook familie en vrienden wonen. Ons hart zijn we verloren in de streek rond Zagora. Daar investeren we momenteel ook in ons eigen vakantiehuisje dat we ook zullen openstellen voor andere mensen. Het is bijna af en deze zomer kunnen we er voor het eerst samen van genieten. Het is erg rustig gelegen – het eerste grote dorp ligt op zo’n zeven kilometer.”

Wat zit er zeker in je koffer?

Stevens: “Ik breng een goede zwemshort mee, sportkledij en een paar boeken. Thuis heb ik weinig tijd om tv te kijken of om te lezen. Op vakantie probeer ik dat dan in te halen. Sommige boeken zijn een beetje werkgerelateerd, andere zijn dat niet. Ik heb ook enkele studieboeken mee omdat ik studeer voor het werk. (lees verder onder de foto)

whatsapp_image_2022-07-11_at_2.55.54_pm.jpeg

| Fietsflik David Stevens in Marokko

Wat was je beste vakantie ooit?

Stevens: “Die vond ook in Marokko plaats. Ongeveer twee jaar voor de coronaperiode aanbrak, zijn we met muilezels door de Midden-Atlas getrokken. Onze kinderen waren nog heel wat jonger natuurlijk. We sliepen toen ook in tentjes: het was echt een spectaculaire reis, en de reden waarom we ons hart hier verloren zijn. We willen die reis zeker nog eens herhalen. Ik kan vandaag eigenlijk zonder de minste stress op vakantie gaan omdat de fietsbrigade uit een heel goed team bestaat. Zelfs al ben ik een paar weken weg: het team blijft goed draaien.”

Wat is je favoriete uitblaasplek in Brussel?

Stevens: “Er zijn er heel veel, zoals de voetgangerszone of de Kanaalzone. Ook de Vijvers van Elsene en het Ter Kamerenbos zijn fijne plekken. Maar als ik echt een plekje zou mogen kiezen, dan zou ik het Zennepark tussen de Paleizenstraat en de Koning Albert II-laan zeggen. Er zijn daar ook enkele sportterreintjes. Het is een wijk die zich dichtbij mijn bureau bevindt en waar ik regelmatig stop om even uit te rusten. Je vindt er rust in een doorgaans drukke wijk en nog niet iedereen heeft dit stukje van Brussel ontdekt.”

whatsapp_image_2022-07-11_at_2.55.54_pm_1.jpeg

| Fietsflik David Stevens op vakantie in Marokko

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni