'Naar mijn vriendin in Parijs': Het vakantieplan van Nonkels-acteur Blaise Afonso

Blaise Afonso vanuit zijn favoriete kamer© Saskia Vanderstichele

Elke week vragen we aan een interessante Brusselaar welke vakantieplannen er zijn gesmeed. Vandaag: acteur Blaise Afonso uit Laken.

Echt nood aan vakantie heeft acteur Blaise Afonso (28) – bekend van de tv-serie 'Nonkels' – naar eigen zeggen niet. “Ik ben begin juni nog drie daagjes in Barcelona geweest met mijn vriendin,” vertelt Afonso. “Het was goed. We hebben veel gewandeld en geslapen.”

Deze zomer wil de in Luik geboren acteur vooral focussen op zijn werk. Afonso was immers al een ster in Wallonië en Frankrijk, maar dankzij zijn rol als Innocent Dipanda in ‘Nonkels’ verscheen hij inmiddels ook op de radar van televisiekijkend Vlaanderen. “Er kwamen heel veel lieve reacties binnen,” aldus Afonso. “Op dit moment heb ik veel geluk, dus ik zal me deze zomer vooral met het werk bezighouden. Al ga ik wel regelmatig naar Parijs omdat mijn vriendin daar woont.”

Waar ga je deze zomer naartoe?

Afonso: “Misschien trekken we nog naar Zwitserland, maar het is nog niet zeker omdat er nog veel werk op komst is. Ik zou met mijn vriendin gaan, als het doorgaat. Of het haar niet stoort als we niet gaan? Zeker wel (lacht). Ze zegt dat we tijd moeten vinden. Maar ik heb niet veel keuze, ik ben niet vrij vóór september. En zelfs op vakantie is het heel moeilijk om niet aan het werk te denken. Er is altijd wel iets: soms komt er een bericht binnen over een casting of stromen er andere ideeën binnen.”

Wat zit er zeker in je koffer?

Afonso: “Goh, vooral kleren, denk ik? Ik ben niet zo gecompliceerd. Zolang ik mijn kleren en fototoestel bij me heb, gaat alles goed. Ik gooi meestal alles snel in mijn koffer op de vooravond van mijn vertrek. En mijn gsm heb ik ook altijd bij: al mijn werk doe ik via dat toestelletje.” (lees verder onder de foto)

bruzz2022-503-blaise_alfonso.jpg
© Saskia Vanderstichele
| Blaise Afonso rust het liefst uit op zijn kamer in Laken

Wat was je beste vakantie ooit?

Afonso: “Ik ben al veel op vakantie geweest. Maar Turkije in 2016 was wel heel tof. We zouden er oorspronkelijk met een groep van acht vrienden naartoe gaan, maar door allerlei problemen zijn we uiteindelijk slechts met twee vertrokken: een vriend en ik. We waren bang dat het daardoor geen toffe reis zou worden, maar we waren echt verrast hoe goed we ons onder ons tweetjes hebben kunnen amuseren.”

“Iets wat ik me herinner, is dat ik voortgetrokken werd door een boot terwijl ik met een parachute in de lucht hing. Je moet weten dat ik nochtans doodsbang ben voor water. Ik heb veel stress gehad, maar heb het toch gedaan. Onlangs heb ik deze reis nog eens gedaan met mijn vriendin. Het was even leuk, maar toch ook verschillend (lacht).”

Wat is je favoriete uitblaasplek in Brussel?

Afonso: “Mijn eigen kamer. Dat is echt mijn lievelingsplek (lacht). Ik woon in een ‘colocation’ en ben eigenlijk voortdurend in mijn kamer. Ik heb niet bepaald een mooi uitzicht ofzo – mijn raam kijkt uit op andere huizen – , maar er is een mooi bed en ik slaap er goed in.”

bruzz2022-504-blaise_alfonso.jpg
© Saskia Vanderstichele
| Blaise Afonso: "Ik heb veel werk op de plank"
Meer nieuws uit Brussel
Vooraan op BRUZZ

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?