'Naar Valencia in aangepast hotelletje': Het vakantieplan van Nathalie Basteyns

Ellen Debackere
© BRUZZ
22/07/2022

| Nathalie Basteyns kijkt uit naar haar reis naar Spanje

Elke week vragen we aan een interessante Brusselaar welke vakantieplannen er zijn gesmeed. Vandaag: regisseur Nathalie Basteyns uit Schaarbeek.

Voor het bekroonde regisseursduo én koppel Nathalie Basteyns (49) en Kaat Beels (48) – bekend van onder meer ‘Beau Séjour’ en ‘Clan’ – wordt het een korte vakantie. “We kunnen er maar een weekje tussenuit,” vertelt Basteyns. “Kaat is bezig aan de opnames van het tweede seizoen van ‘De Twaalf’. Bovendien verjaren we hier thuis bijna allemaal in dezelfde week in juli: die week brengen we dus door met de grootouders. Nadien knijpen we er voor een weekje tussenuit.”

Met ‘we’ doelt Basteyns op haar partner Kaat, zoontje Jean (11) en dochtertje Nico (8). Maar ook Bert, de papa van de kinderen, zal aansluiten. “We vertrekken met vier en later komt onze vriend Bert ons vervoegen. Een keer per jaar gaan we allemaal samen op reis. Het was ook Bert die het idee voor de bestemming gaf.”

Waar ga je deze zomer naartoe?

Basteyns: “We trekken naar Valencia. Het is een stad die vooral heel goed aangepast is: wij komen immers met kinderen én een rolstoel (Basteyns lijdt aan MS, red.). We vonden een aangepast hotelletje aan het strand, maar toch in de stad.”

“Of de locatie me zal inspireren om nieuwe films te maken, weet ik nog niet, maar mijn hoofd draait continu op volle toeren. Als ik nog maar iets zie, hoor of zelfs ruik, raak ik al geïnspireerd.”

Wat zit er zeker in je koffer?

Basteyns: “Zonnebrandcrème. En jammer genoeg moet ik ook zeggen dat mijn ipad meegaat. Ik wil niet te veel e-mails lezen, maar ik kan nog moeilijk een boek vasthouden. Met een ipad gaat dat makkelijker. Ik neem dus altijd heel veel boeken mee op mijn ipad. Ook schrijven kan ik nog moeilijk. Als ik een idee krijg, tik ik het in. Zo heb ik al bladzijden vol getikt.” (lees verder onder de foto)

bruzz2022-501-nathalie_basteyns.jpg

| Nathalie Basteyns in het Josaphatpark

Wat was je beste vakantie ooit?

Basteyns: “Een van de vakanties die ik me blijf herinneren, is een reis die Kaat en ik maakten toen we net afgestudeerd waren – toen ik nog kon stappen. We reisden naar Kreta. Dat was zo een fijne en ongedwongen vakantie. De laatste nacht hadden we geen geld meer voor een hotel en spendeerden we de nacht zelfs op het strand. Nu is vakantie ook heel leuk, maar we moeten veel meer nadenken. Kunnen we daar wel binnen, kan de rolstoel wel mee, … ? Dat is niet meer zo spontaan.”

“Ik wil graag nog eens terug, maar Spanje is ook fijn omdat de steden er zo goed aangepast zijn. Een maand geleden gingen we naar Londen en ook daar is alles erg goed aangepast aan rolstoelgebruikers. Daar kunnen we in Brussel nog iets van leren.”

Wat is je favoriete uitblaasplek in Brussel?

Basteyns: “Ik woon vlakbij het Josaphatpark, dus daar kom ik vaak. Maar recent ontdekte ik een magisch plekje. Aan het hotel The Dominican staat er een binnenpoortje. Als je daar voorbij loopt, ben je plots uit de drukte van Brussel. Keer je terug, dan stap je terug de bruisende stad in. Ik ben er al een paar keer geweest om tegelijk rustig, maar toch ook in de stad te kunnen zitten. Maar verklap dat maar niet aan te veel mensen (lacht).”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni