Paleis 8 op de Heizel

| Paleis 8 op de Heizel.

Al meer dan duizend online afspraken geboekt voor Oekraïners

ADD
© BRUZZ
22/03/2022

Sinds maandag 18 uur kunnen Oekraïners online een tijdslot reserveren om zich aan te melden in het registratiecentrum in Paleis 8 op de Heizel. Meer dan duizend mensen intussen een afspraak geboekt.

Paleis 8 op de site van de Heizel geldt sinds vorige week maandag als aanmeldcentrum voor Oekraïners die de oorlog in hun land ontvluchten. Er ontstonden in de loop van vorige week lange wachtrijen aan de deuren van het centrum.

Om het hoofd te kunnen bieden aan de grote toestroom van Oekraïners heeft de bevoegde Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) een online tool ontwikkeld die het mogelijk maakt online een afspraak te boeken. Deze is sinds gisteravond 18 uur operationeel. "Het systeem werkt prima, de mensen vinden makkelijk hun weg naar de site dankzij grote informatieborden aan de poorten van Paleis 8, alsook gerichte informatiecampagnes."

Gisteren hebben de medewerkers die Oekraïners registreren zo'n 1.400 mensen kunnen helpen. "Iedereen die op de site van Paleis 8 aanwezig was, kon geholpen worden," aldus Roosemont.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni