Al weken 'bandensteker' aan het werk in Neder-Over-Heembeek

Een lekke band kan iedereen wel eens overkomen, maar in Neder-Over-Heembeek en Haren is het de laatste tijd wel heel vaak raak. Het lijkt erop dat iemand bewust de banden van meerdere auto's lek steekt. Zo'n vijftien klachten werden sinds december in en rond de twee gemeenten neergelegd.

De twee gemeentes in het noordoosten van de hoofdstad kampen al verschillende weken met een mysterieuze 'bandensteker'. Verschillende buurtbewoners klagen er over lekke banden, en het lijkt zelfs zo dat de vermoedelijke dader het op specifieke personen gemunt heeft.

Zo getuigt een 36-jarige man uit Neder-Over-Heembeek in La Capitale vandaag: "In twee weken tijd zijn drie banden van mijn bestelwagen lekgestoken." De man, die naar eigen zeggen 360 euro armer is geworden door de vervanging van zijn banden, heeft een klacht ingediend bij de politie. "Maar daar klinkt het niet heel optimistisch," zegt hij. "Wat is de kans dat die bandensteker op heterdaad wordt betrapt?"

Vijftien klachten sinds december

Verder bevestigt het 36-jarige slachtoffer in de Franstalige krant dat hij weet heeft van verschillende buren die met hetzelfde probleem kampen. De auto van een van zijn buren werd tot vier keer toe geviseerd.

Olivier Slosse, woordvoerder van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, bevestigt het bestaan van zo'n vijftien klachten die, sinds december, in de buurt van Neder-Over-Heembeek en Haren werden neergelegd voor gelijkaardige feiten. "De lokale politie blijft alert en zal een extra oogje in het zeil houden," aldus Slosse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?