| 42 van de 111 publieke groene ruimten zijn ook toegankelijk voor mensen met een verminderde mobiliteit.

'Amper 37 procent Brusselse groene ruimte toegankelijk met verminderde mobiliteit'

© Belga
08/04/2022

Amper 37 procent van de Brusselse groene ruimte is toegankelijk voor mensen met een verminderde mobiliteit. Dat zegt Brussels parlementslid David Weytsman (MR), die cijfers opvroeg bij minister van Milieu Alain Maron (Ecolo).

Brussel telt meer dan 8.000 hectare aan parken, bossen, tuinen, begraafplaatsen, sportterreinen en andere groene ruimte zoals het Zoniënwoud. 111 van die plaatsen, goed voor ongeveer 2.700 hectare, zijn toegankelijk voor het brede publiek.

Maar amper 42 van die locaties zijn ook toegankelijk voor mensen met een verminderde mobiliteit, klaagt Brussels Parlementslid David Weytsman vrijdag aan, wat neerkomt op iets meer dan een derde. Volgens de liberaal is de situatie vooral problematisch in Neder-Over-Heembeek, Sint-Agatha-Berchem en Haren, waar volgens hem geen enkel park toegankelijk is voor wie een beperking heeft. In Schaarbeek, Evere, Sint-Joost en Koekelberg is de situatie niet veel beter, zegt hij, met slechts één toegankelijke plek.

Weytsman noemt de cijfers "onvoldoende en onaanvaardbaar". "Het gaat om bijna een derde van de bevolking, dat moet een prioriteit zijn", klinkt het. Hij benadrukt ook dat de cijfers nog niets zeggen over de toegankelijkheid voor mensen met een andere soort handicap, zoals slechtzienden, of over de toegankelijkheid van de openbare toiletten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , beperkte mobiliteit , David Weytsman

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni