5 oktober 2023: partijvoorzitter Conner Rousseau (Vooruit) op de persconferentie in café 't Hemelrijk in Sint-Niklaas na het incident over zijn eerdere racistische uitspraken over de Roma-gemeenschap daar

| 5 oktober 2023: partijvoorzitter Conner Rousseau (Vooruit) op de persconferentie in café 't Hemelrijk in Sint-Niklaas na het incident over zijn eerdere racistische uitspraken over de Roma-gemeenschap daar.

Amper klachten bij Unia na racisme-incident Rousseau

© belga
11/10/2023

Bij het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia zijn naar aanleiding van het racisme-incident met Vooruit-voorzitter Conner Rousseau amper meldingen binnengelopen. Het gaat om een twintigtal personen die hun beklag hebben gedaan. Dat zijn niet uitsluitend mensen uit de Romagemeenschap.

Een woordvoerster bij Unia laat optekenen dat er geen grote stroom aan meldingen is binnengelopen, maar dat het in tegendeel om een relatief beperkt aantal gaat.

Ter vergelijking: parlementslid Theo Francken (N-VA) was ooit verantwoordelijk voor 954 meldingen nadat hij een Gentse familie van Afghaanse origine ervan had beschuldigd islamisten te zijn.

De Ninoofse Vlaams Belanger Guy d'Haeseleer zorgde voor 591 meldingen na een Facebookpost tegen jonge zwarte Afrikanen en Noord-Afrikanen naar aanleiding geweldplegingen in de Oost-Vlaamse stad.

En Unia ontving 305 meldingen nadat directeur Marc Noppen van UZ Brussel verklaard had dat "het leven van niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk moet worden gemaakt".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , conner rousseau , Gelijkekansencentrum Unia , racisme , roma

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni