Anderlecht vernoemt basketveld in Peterboswijk naar Mehdi Bouda

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 16 april 2021

In de Peterboswijk in Anderlecht krijgt het basketveld de naam van Mehdi Bouda, die gisteren/donderdag 19 jaar zou geworden zijn maar om het leven kwam toen hij in 2019 werd aangereden door een politiewagen aan het Centraal Station.

Op 15 april, de verjaardag van Mehdi Bouda, kwamen de familie en de vrienden van de overleden tiener samen in de Peterboswijk in Anderlecht, waar een basketveld de naam van Mehdi krijgt.

Het sportveld was Mehdi’s favoriete plek en de familie stelde gemeente Anderlecht voor om het veldje naar hem te vernoemen. Voor zijn oudere broer Ayoub Bouda het woord nam, speelden de vrienden en familie een kleine basketbalmatch. "Want basket was zijn passie", aldus zijn broer.

Daarna werd op het veldje ook een plaat geïnstalleerd ter herdenking van Mehdi’s overlijden op 20 augustus 2019. De ouders kozen voor de herdenkingsplaat een quote van Victor Hugo uit: “Tu n’es plus là où tu étais, mais tu es partout là où je suis.”

Verlies blijft zwaar

“Het was een emotioneel en moeilijk maar ook warm moment. Het verlies van Mehdi blijft heel zwaar voor de gemeenschap”, zei gemeenteraadslid Safouane Akremi (Vooruit) over de samenkomst aan Het Laatste Nieuws.

Mehdi Bouda was 17 jaar toen hij aangereden werd door een politiewagen en daarbij om het leven kwam. Volgens de politie was hij op de vlucht geslagen toen politiemensen zijn identiteit wilden controleren in het kader van een drugscontrole.

De agenten liepen de jongen achterna doorheen de Ravensteingalerij, waarna de tiener werd aangereden door een politiewagen die op weg was voor een andere opdracht. De politiewagen reed 95 km/u en had geen sirene aan.

Het Brussels parket besloot om niemand te vervolgen, omdat er onvoldoende aanwijzingen waren om iemand in beschuldiging te stellen. De familie van Mehdi zegt niet op te geven en alle "juridische en democratische middelen” te willen gebruiken om 'de waarheid" aan het licht te brengen'.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?