| (archiefbeeld).

Anderlecht wacht nog op eerste overwinning na nieuw gelijkspel tegen AZ Alkmaar

11/07/2021

RSC Anderlecht is er ook in zijn derde oefenwedstrijd van het seizoen niet in geslaagd om een eerste overwinning te boeken. Voor de derde maal eindigde de wedstrijd op 1-1. Ook in het duel tussen Standard en KV Mechelen was er geen winnaar (eindstand: 2-2).

Anderlecht sloot zijn laatste stagedag af met een confrontatie tegen AZ Alkmaar. Doelman Hendrik Van Crombrugge moest in de vierde minuut al uitpakken met een parade op een strafschop. Iets voor rust kwam paars-wit op voorsprong na een knappe combinatie met Francis Amuzu als eindstation. Een kwartier voor tijd kwam AZ langszij via een doelpunt van Zakaria Aboukhlal. Zo blijven de troepen van Vincent Kompany voorlopig wachten op een eerste overwinning in de voorbereiding.

Ook in het duel tussen eersteklassers Standard en KV Mechelen was er geen winnaar. Na negentig minuten stond een 2-2 gelijkspel op het scorebord. Mechelen kwam al snel op voorsprong via Geoffry Hairemans (6.), twintig minuten later zette Sandy Walsh de 0-2 voorsprong op het scorebord. Denis Dragus (28.) milderde snel voor de Rouches, Klauss (47.) zette de bordjes kort na rust weer helemaal in evenwicht.

Beerschot vloerde 1B-club Lommel. Na minder dan tien minuten zette Raphael Holzhauser een strafschop om. In de tweede helft had de Oostenrijker op corner ook een assist in petto voor Thibault De Smet die de Ratten op een 2-0 voorsprong bracht. Iets meer dan een kwartier voor affluiten milderde Attah voor Lommel.