20180615 Supporter Rode Duivels kind Belgische driekleur voetbal publiek wk2018 Rusland

Anderlechtse gemeenschapswachten aangevallen na België-Tunesië

© Belga
26/06/2018

In Anderlecht zijn zaterdagavond na afloop van de WK-wedstrijd België-Tunesië vier gemeenschapswachten aangevallen door supporters van de Rode Duivels. De politie heeft een onderzoek geopend voor slagen en verwondingen.

Dat meldt de RTBF. Het nieuws wordt bevestigd door de lokale politiezone Brussel Zuid. De gemeente Anderlecht heeft zich intussen burgerlijke partij gesteld.

Het incident vond zaterdagavond rond 20.20 uur plaats in de Theo Verbeeckstraat in Anderlecht. Twee vrouwelijke gemeenschapswachten die er patrouilleerden, werden er plots aangevallen door een groepje van zes Rode Duivels-supporters, drie mannen en drie vrouwen. Die zouden hen racistische beledigingen naar het hoofd geslingerd hebben.

Toen de gemeenschapswachten de dialoog wilden aangaan, zouden de supporters nog agressiever geworden zijn en slagen hebben uitgedeeld. Twee andere gemeenschapswachten die probeerden tussen te komen, deelden in de klappen.

De gemeenschapswachten verwittigden de politie en die kwam snel ter plaatse, maar de supporters hadden op dat moment al de benen genomen. Drie gemeenschapswachten waren bij de feiten gewond geraakt en zijn verschillende dagen werkonbekwaam. De politie heeft intussen een onderzoek geopend en zal onder meer en buurtonderzoek uitvoeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , Rode Duivels , gemeenschapswacht , wk 2018

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni