Antisemitische tags bij Joods evenement in Oudergem

kippa.jpg
© Laika
| Keppels in alle kleuren en maten (archiefbeeld) De joodse gemeenschap in Brussel krijgt regelmatig te maken met antisemitisme.
© Laika
| Keppels in alle kleuren en maten (archiefbeeld) De joodse gemeenschap in Brussel krijgt regelmatig te maken met antisemitisme.

Er zijn antisemitische tags ontdekt bij het cultureel centrum van Oudergem, toen daar een joods cultureel evenement plaatsvond. De feiten dateren al van 8 april, maar raakten nu pas bekend. 'Degoutant,' aldus de waarnemend burgemeester van de gemeente.

De tags, die verwezen naar Hitler en in profane taal joden verwensten, stonden op een parkeerbord even buiten het cultureel centrum. Nog voor bezoekers het evenement van Radio Judaïca konden betreden, werden de tags bedekt. Even later werd het bord vervangen. Dat schrijft de krant La Capitale.

Waarnemend burgemeester van Oudergem Sophie de Vos (Défi) noemt de tags "degoutant, schandalig en onaanvaardbaar". Volgens de burgemeester is het de tweede antisemitische tag die wordt verwijderd tijdens haar ambtstermijn. Er zou geen klacht zijn ingediend.

De joodse gemeenschap in Brussel heeft al langer te maken met antisemitisme, of jodenhaat. Die getuigt zich in de vorm van tags en antijoodse leuzes, tot een triest dieptepunt: de aanslag op het joods museum van 24 mei 2014.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?