Apotheken krijgen helft meer mensen over de vloer

© Saskia Vanderstichele

De apotheken krijgen de helft meer mensen over de vloer ten gevolge van de coronacrisis. Dat blijkt uit een onderzoek van de Algemene Pharmaceutische Bond (APB) in samenwerking met de VUB, waarover La Dernière Heure vrijdag bericht.

"Het beroep staat in de frontlijn en levert aanzienlijke inspanningen voor de bevolking zonder echte erkenning, in het bijzonder van de autoriteiten", zegt Alain Chaspierre van de APB.

"We zien een toename met 50 procent van de mensen die langskomen, met een rush op paracetamol, gels, maskers, plaquenil en chloroquine. We zien ook twee keer meer telefoontjes binnenkomen. Er is veel meer werk terwijl er minder personeel is. Sinds de artsen overgegaan zijn tot consultaties vanop afstand, is de apotheek een plaats van diagnose geworden."

Een op de zes apotheken (13,7 procent) maakt gewag van een personeelslid dat in thuisisolatie verblijft na besmetting met het coronavirus. De helft van de medewerkers van de apotheken is in contact geweest met iemand die positief testte op het virus. De enquête werd gehouden van 15 tot 26 maart bij 600 apotheken

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?