| Chocolade bij Wittamer (archiefbeeld).

Atelier Wittamer verhuist van Zavel naar Sint-Lambrechts-Woluwe

JP
© BRUZZ
09/06/2022

De nieuwe eigenaars van Wittamer koesteren grootse plannen voor de legendarische banketbakker en chocolatier. De winkel op de Zavel, waarachter ook het historische atelier schuilgaat, zal volledig worden heringericht. Het atelier verhuist naar Sint-Lambrechts-Woluwe. Ook kondigen ze de komst van verschillende nieuwe winkels aan.

Myriam en Paul Wittamer besloten iets meer dan een jaar geleden de sleutels van het familiebedrijf in de Brusselse banketbakkerij en chocolaterie over te dragen. Sindsdien werken drie nieuwe eigenaars - Christophe Hureaux, Carlos de Meester en Jean-Claude Marian – aan hun industriële ambities, onder het goedkeurend oog van de 78-jarige Paul Wittamer, zo bericht L'Echo.

De doelstelling van de kopers was het merk opnieuw in de markt te zetten in België en internationaal ‘zonder het DNA van zijn bakkerij- en banketproducten te veranderen’. De zaak op de Zavel zal volledig worden omgevormd om op de benedenverdieping een grotere en functionelere verkoopruimte (twee grote winkels) aan te bieden. Op de eerste verdieping komt een proefruimte.

Om dit te bereiken wilden zij in de eerste plaats investeren in een nieuw, ruimer productieatelier in de voormalige ateliers van Vanderveken, gelegen aan de Roodebeeksesteenweg 15-19 in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Zodra de eigenaars de bouwvergunning hebben en de werken achter de rug zijn, verhuist het productieatelier naar deze nieuwe locatie. Op de verdiepingen boven de zaak op de Zavel komen kantoren en appartementen. Er komt ook een loszone voor elektrische bestelwagens en laastations.

Nieuwe winkels

Er zijn daarnaast al buurtwinkels gepland in Ukkel, op de Edith Cavellstraat 20-22 in het najaar en bij Fort Jaco (Waterloosesteenwege 1395). Ook in Etterbeek wordt een buurtwinkel geopend: het gaat om de Tongerenstraat 29 in Etterbeek. Ten slotte zal buiten Brussel een eerste winkel worden geopend in Waterloo. Ondertussen zal ook de distributie van de producten van de Grande Épicerie (Ukkel) en Rob (Sint-Pieters-Woluwe) voort worden gezet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni