Baby die in kritieke toestand was aangetroffen, is overleden

© PhotoNews
| De baby werd gevonden aan een hotel vlakbij het Zuidstation

De twee maanden oude baby die vorige week in kritieke toestand was aangetroffen in een hotel vlakbij het Brusselse Zuidstation, is in het ziekenhuis overleden. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt door een goede bron bevestigd. De moeder van het kind werd vorige week opgepakt maar na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten.

De jonge vrouw verbleef sinds begin vorige week in Hotel de France aan het Brusselse Zuidstation, samen met haar twee dochters, eentje van een paar maanden oud en eentje van 3 jaar. Vorige week dinsdagochtend rond 03.00 uur werden de politie en de hulpdiensten gebeld vanuit het hotel en bij hun aankomst troffen ze de baby aan, die niet meer ademde. Het kind werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar een schedelbreuk werd vastgesteld.

Volgens verschillende media was de vrouw verwikkeld in een moeilijke scheiding met haar vriend, en verklaarde ze dat ze haar kinderen even alleen in de hotelkamer had achtergelaten om te douchen. Bij haar terugkeer zou haar jongste dochter geen teken van leven meer gegeven hebben en volgens de mama zou haar dochter van 3 een hoofdkussen op haar zusje gedrukt hebben en haar zo verstikt hebben, of minstens per ongeluk op haar zusje zijn gaan liggen. Die verklaring zou echter geen afdoende uitleg zijn voor de schedelbreuk die werd vastgesteld.

Het Brusselse parket wenst voorlopig weinig commentaar te geven over het dossier, in het belang van het onderzoek. Afgelopen vrijdag werd enkel gemeld dat de moeder voorgeleid was bij de onderzoeksrechter voor moordpoging, maar dat de onderzoeksrechter de vrouw had vrijgelaten en niet in verdenking had gesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?