Oudste inwoonster van Brussel overleden op 110-jarige leeftijd

© BRUZZ
| Gabriëlle Mélard is op 110-jarige leeftfijd overleden.

Gabrielle Mélard, 110 jaar oud, is op 25 juni, vlak voor haar 111de verjaardag, overleden. Zij was de oudste inwoonster van het Brussels Gewest, en de derde oudste van het land. Ze verbleef in rusthuis Alegria in Anderlecht, De informatie wordt aan onze redactie bevestigd door de directie van het rusthuis.

Gabrielle Mélard werd geboren op 31 juli 1909 in Sint-Joost-Ten-Node. Tijdens WO I verhuisde de vrouw naar Luik, waar ze jarenlang verbleef. Daar werd ze opgevoed door haar oom en tante. Ze bracht het grootste deel van haar leven daar door als bediende, en schoolde zich op latere leeftijd bij tot verpleegster.

Maar de band met Brussel werd nooit doorgeknipt. Ze kwam haar familie regelmatig opzoeken met het openbaar vervoer, tot op hoge leeftijd. Het is pas tegen de eeuwwisseling dat ze definitief terug naar de hoofdstad keerde, om meer tijd met haar familie te spenderen. Ze nam ze haar intrek in een rusthuis in Oudergem. Gabrielle Mélard is nooit getrouwd.

Sinds oktober vorig jaar verbleef ze in het nieuwe rusthuis Alegria in Anderlecht, dat ontstaan is uit de fusie tussen Home Scheut in Anderlecht en Parc des princes in Oudergem. In dat rusthuis leven drie andere honderdjarigen. Zij werden op 28 november vorig jaar nog uitgebreid in de watten gelegd tijdens een groot feest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?