Backstage keuken van AB doet dienst voor oudejaarsmaaltijden voor daklozen

© PhotoNews
| De Ancienne Belgique in de Anspachlaan.

Concertzaal Ancienne Belgique en dagcentrum Hobo slaan de handen in elkaar om daklozen op 31 december een hart onder de riem te steken met een lekkere maaltijd. Het jaarlijkse ouderjaarsfeest van Hobo kan door de coronacrisis niet doorgaan, maar de Ancienne Belgique springt bij door haar backstage keuken open te stellen en maaltijden rond te brengen.

Het oudejaarsfeest van Hobo is een jaarlijkse traditie voor meer dan 250 dak- en thuislozen. Zo'n grote samenkomst is niet mogelijk tijdens deze gezondheidscrisis en dus zocht en vond Hobo een alternatief in samenwerking met AB. De concerttempel gooit de deuren van haar backstage keuken open en bereidt samen met Hobo een feestmaaltijd. Op 31 december wordt dit lekkers dan rondgebracht bij mensen die thuisloos en geïsoleerd zijn.

"We vinden bij AB dat iedereen een prettig eindejaar verdient, zeker nu in deze moeilijkere dagen. Het is dan ook fijn dat we kunnen bijdragen aan dit prachtig initiatief van dagcentrum Hobo", zegt Tom Bonte, algemeen directeur van Ancienne Belgique. Het publiek kan zelf ook bijdragen aan het initiatief door via de online ticketshop van AB een oudejaarsmaaltijd te schenken aan zij die het extra moeilijk hebben. Een maaltijd kost vijf euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?