Riadh Bahri, VRT-journalist

Bahri: ‘Het staat er echt. Ik moet maar verhuizen als homoseksueel uit Molenbeek’

© BRUZZ
22/06/2019

VRT-reporter Riadh Bahri reageert scherp op de uitspraken van Foyer-voorzitter Johan Leman, waarin die had gesteld dat homo’s moeten weten op welke plaatsen ze hand in hand kunnen lopen en waar niet. “Het is definitief voorbij, de hoop die ik koester voor deze gemeente.”

“Dit kan je echt niet geloven? Echt niet? Het staat er echt,” reageert Bahri via Twitter op de uitspraken van Johan Leman. “Ik moet maar verhuizen als homoseksueel uit Molenbeek, da’s de boodschap. We moesten hier maar niet komen wonen. Het is definitief voorbij de hoop die ik koester voor deze gemeente.” (lees verder onder de Tweet)

Verder schrijft hij: ‘Wij moeten juist niet begrijpen dat je slaag krijgt omwille van wie je bent. De anderen moeten begrijpen dat we 2019 zijn, en dat dit België is. Niet Saudi-Arabië. En als je wil streven naar het feit dat iedereen in Molenbeek gewoon eens normaal doet, begin je niet met slachtoffers van homofobie en seksisme te culpabiliseren in een nationale krant,” vervolgt Bahri.

Ook Els Ampe (Open VDL), Bianca Debaets (CD&V) en Karl Vanlouwe (N-VA) reageren via Twitter. “Ik heb genoeg van zulke nonsens. De Brusselaars verdienen licht in plaats van duisternis,” klinkt het bij Ampe.

Bruno De Lille (Groen) neemt het dan weer op voor Leman. "Men leest het interview alsof Johan Leman de realiteit vandaag de gewenste situatie vindt. Maar dat staat er niet. En zo gedragen hij of Foyer zich ook niet. Ik lees iemand die de realiteit beschrijft én hoe je die laat evolueren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , Riadh Bahri , Johan Leman , homofobie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni