Benjamin Dalle: 'Jeugdactiviteiten met maximaal 50 personen'

© Fabian Stroobants

Vanaf maandag geldt er opnieuw een maximumcapaciteit voor jeugdactiviteiten. Vanaf dan mogen groepen nog maximaal 50 personen omvatten. Dat hebben de verschillende ministers van Jeugd zaterdag beslist.

Naast de onderwijsministers, zaten ook de drie ministers van jeugd in ons land samen om het jeugdbeleid in lijn te brengen met de federale coronamaatregelen.

Concreet hebben de minister Benjamin Dalle (CD&V), Isabelle Weykmans (PFF), Valérie Glatigny (MR) afgesproken om meerdaagse activiteiten met overnachting niet langer toe te laten. Daarnaast wordt opnieuw heel sterk aangedrongen om activiteiten zoveel als mogelijk buiten te organiseren. Voor de activiteiten die toch nog binnen plaatsvinden worden er strikte maatregelen getroffen.

Zo geldt er een mondmaskerplicht vanaf 10 jaar (tenzij dit onmogelijk is wegens de aard van de activiteit), worden groepen beperkt tot maximaal 50 personen (exclusief de begeleiding), is in elke ruimte slechts één groep toegestaan en moet er maximaal worden ingezet op ventilatie van de ruimtes.

Lichtpuntje

Daarnaast blijven de huidige richtlijnen ook behouden. Intens fysiek contact moet worden vermeden en wie zich ziek voelt blijft thuis.

De bevoegde ministers blijven de situatie op de voet volgen en staan in permanent overleg met het jeugdwerkveld.

Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media
© PhotoNews
| Benjamin Dalle (CD&V), Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media.

“We staan opnieuw voor bijzonder moeilijke tijden. Zeker voor kinderen en jongeren is dit een periode vol onzekerheid. Het jeugdwerk heeft gedurende de hele coronacrisis getoond dat ze verantwoordelijkheid wil en kan nemen. Zelfs met de meest strikte maatregelen voorzien ze in een goed en veilig aanbod. Voor zoveel kinderen en jongeren zijn de activiteiten een lichtpuntje. Ook nu kan het niet anders om opnieuw, net zoals in andere sectoren, strenge maatregelen te nemen. We rekenen er opnieuw op dat het jeugdwerk de regels zal respecteren,” aldus de ministers van Jeugd.

De regels gelden vanaf maandag tot en met 20 december.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?