Bereken hoeveel kinderbijslag je krijgt

© Photonews
| Vanaf 1 januari 2020 heeft het Brussels gewest een eigen kinderbijslagregeling.

De Brusselse overheid heeft een simulatiewebsite gelanceerd waarop je kan berekenen hoeveel kinderbijslag je krijgt volgens de nieuwe regeling. Die gaat in vanaf 1 januari 2020 en is het gevolg van de regionalisering van de kinderbijslag.

Eind maart kwam er witte rook uit het kinderbijslagsconclaaf van de Brusselse regering. De regering bereikte na maanden onderhandelen een akkoord over de nieuwe regeling. In het nieuwe systeem krijgt elk kind vanaf 2020 een basisbedrag van 150 euro per maand.

Dat bedrag wordt aangepast aan de situatie van de gezinnen. Zij worden onderverdeeld in drie categorieën op basis van hun inkomen op jaarbasis. Ook het bezit van twee of meerdere woningen heeft een impact.

Inschatting

Om ouders de kans gegeven in te schatten hoeveel ze aan kinderbijslag zouden krijgen, heeft de overheid nu een simulatiewebsite gelanceerd. Brusselaars kunnen hun gegevens invullen, waarna ze een schatting van het kindergeld te zien krijgen.

De website waarschuwt evenwel dat het om een inschatting gaat en dat het resultaat anders kan zijn, afhankelijk van de persoonlijke situatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?