Betogers tonen solidariteit met Palestijnse volk aan ministerie Buitenlandse Zaken

© BRUZZ - Kevin Van den Panhuyzen
| Een betoging in solidariteit met Palestina aan het ministerie van Buitenlandse Zaken

Voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel heeft woensdag om 16 uur een honderdtal betogers een solidariteitsactie gehouden voor het Palestijnse volk. Ze betuigen steun aan de Palestijnen die slachtoffer werden van de recente Israëlische bombardementen op de Gazastrook.

Afgelopen vrijdag vond er een nieuwe escalatie plaats tussen Israël en de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ). Daarop volgden drie dagen van bombardementen en raketbeschietingen in de Gazastrook. Volgens het Palestijnse kamp werden er grote verliezen geïncasseerd en kwamen 44 mensen om het leven. Daarnaast vielen nog 360 gewonden.

Tel Aviv heeft die doden op zijn geweten, klinkt het in Gaza, terwijl het Israëlische leger wijst naar raketten van Islamitische Jihad die te vroeg neerkwamen en in de Gazastrook landden. In de nacht van zondag op maandag kwam er een staakt-het-vuren.

De betogers klagen aan dat er opnieuw veel Palestijnen het slachtoffer zijn van het Israëlische geweld. Ze maakten dat luid duidelijk door "bevrijd Palestina", "solidariteit met het Palestijnse volk" en "boycot Israël" te scanderen. Ze houden hun actie aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, omdat ze de houding van de Westerse regeringen ten opzichte van het Israëlische regime hypocriet vinden. Ze eisen dat er militaire en economische sancties worden opgelegd, net zoals tegen Rusland toen dat land Oekraïne binnenviel.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?