| Het gloednieuw voetbalveldje in Ganshoren zorgt voor wrevel.

Bewoner klaagt gemeente Ganshoren aan voor waardeverlies woning door voetbalveldje

© BRUZZ
08/02/2021

De gemeente Ganshoren wordt door een bewoner aangeklaagd voor het waardeverlies van zijn huis, omdat er een voetbalpleintje is geïnstalleerd voor zijn deur. Die zorgt voor heel wat geluidsoverlast, stelt de buurtbewoner. Hij wil verhuizen, maar kreeg naar eigen zeggen te horen dat zijn woning plots minder waard is.

De aanleg van een gloednieuw voetbalveld in de Joseph Peereboomlaan in Ganshoren zorgt blijkbaar voor wat wrevel in de gemeente. Buurtbewoners klagen sinds de inhuldiging eind januari over de dagelijkse geluidsoverlast die er heerst. Een bewoner van de straat, wiens tuin rechtstreeks op de voetbalveldjes uitkomt, dreigt zelfs met juridische acties nu zijn huis een waardeverlies van 40 à 50.000 euro optekent, althans volgens een makelaar.

"Sinds de opening van dit veldje moeten wij dagelijks de politie bellen voor geluidsoverlast," laat de bewoner optekenen in La Capitale. "Bovendien zitten daar geregeld groepjes van vijftien, twintig jongeren, wat verboden is in coronatijden."

De schepen van Sport, Jean-Paul Van Laethem (ProGanshoren) is niet van plan om te bezwijken onder de druk die wordt uitgeoefend door de buurtbewoners. "In oktober 2019 hebben we met alle partijen overlegd. De bemerkingen die toen naar boven kwamen gingen over het ontbreken van verlichting, camerabewaking en basketbalringen. Daar hebben we telkens gehoor aan gegeven. Een jaar later hebben we een rits regels rond het gebruik van het sportterrein laten goedkeuren door de gemeenteraad. Als die niet nageleefd worden, kunnen administratieve boetes worden uitgeschreven," duidt Van Laethem.

"Daarnaast is het zo dat Infrabel bezig is aan een werf in de buurt van het pleintje. Eenmaal die afgerond is, zal de spoorwegbeheerder een haag aanplanten die het sportveld volledig zal afschermen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni