Bewoners dienen klacht in tegen overlast van dansschool in Elsene

© Jef Van de Veire - BRUZZ
| Schepen van Stedenbouw in Elsene Viviane Teitelbaum (MR)

"Geschreeuw van kinderen, fout geparkeerde fietsen en weggesmeten drankblikjes in de gang." Bewoners in de buurt van het Kasteleinsplein in Elsene dienen officieel een klacht in tegen de overlast van een nabijgelegen dansschool. Ook de gemeente onderneemt stappen.

"De dansstudio bevindt zich boven onze bureaus. Behalve het helse lawaai tijdens de lessen, hebben we ook schade geleden aan ons plafond door het getrappel van voeten." Verschillende buurtbewoners getuigden in La Dernière Heure over de last die een Elsense dansschool haar directe omgeving zou berokkenen.

De buurtbewoners ondernamen al eerdere stappen om een einde te maken aan de geluidsoverlast. "We hebben vroeger al gepleit voor een vriendschappelijke oplossing en vroegen de eigenaar om isolatiewerken uit te voeren", aldus een buurtbewoner. De eigenaar van de dansschool beweerde toen al dat hij isolatiewerken had laten uitvoeren, maar die zouden de geluidsoverlast niet verminderd hebben. "Dat werd ook bevestigd door geluidsexperten die ter plaatse geweest zijn."

Volgens Viviane Teitelbaum (MR), schepen van stedenbouw in Elsene, voldoen die oorspronkelijke isolatiewerken inderdaad niet om het probleem van de baan te krijgen. "De dansschool beweert nu dat ze een prijsofferte heeft opgevraagd om nieuwe isolatiewerken te laten uitvoeren, maar ik kan niet bevestigen of dat waar is."

Medebewoners van het gebouw in kwestie hebben nu voor het eerst een officiële klacht ingediend. Teitelbaum bevestigt dat de problemen al langer aanslepen en kondigt aan dat ook de gemeente stappen gaat ondernemen. "Op maandag zal ik aan het College een negatief advies voorstellen in het dossier van de dansschool." Haar argumenten voor dat negatieve advies wil ze liever niet delen, totdat het schepencollege van Elsene ermee akkoord gaat.

De eigenaar van de dansschool wenste niet bij BRUZZ te reageren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?