Bezoek de begraafplaats van Laken op een andere manier met kinderen

© Saskia Vanderstichele
| De route neemt kinderen ook mee de galerijen in.

Op de begraafplaats van Laken is ook voor kinderen heel wat te doen. De Stad Brussel stippelde een route uit om de graven van beroemdheden te ontdekken.

Het gaat om twee routes: één voor 6-8-jarigen en de andere voor 9-12-jarigen. Ze worden uitgenodigd om de mascotte Ernest te volgen. Zo kunnen kinderen monsters ontdekken die verborgen zijn in steen, de graven van beroemdheden bezoeken of in de mysterieuze ondergrondse galerijen duiken op zoek naar aanwijzingen.

De route is gebaseerd op de informatiebrochures voor volwassenen die je kunt aanvragen bij de receptie van de begraafplaats. De digitale versie is te downloaden op de smartphone van de volwassene. Er zijn ook papieren exemplaren verkrijgbaar. De begraafplaatsen van Laken en Brussel hebben elk een elektrische wagen om mensen met beperkte mobiliteit de kans te geven de begraafplaats te ontdekken.

De routes kaderen in een breder plan van de Stad Brussel om de 'Brusselse père Lachaise' meer in de verf te zetten. Op vraag van schepen van burgerlijke stand Ahmed El Ktibi (PS) vinden er ook andere activiteiten plaats, zo is er een audioguide en zijn er soms concerten en films.

Begraafplaats van Laken
8.30 > 16.30 uur
www.brussel.be

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?