Bijna 500 slaapzakken verdeeld aan Maximiliaanpark

© Plateforme citoyenne de soutien aux réfugiés Bruxelles

Vrijwilligers hebben zaterdagnamiddag bijna 500 slaapzakken uitgedeeld aan de migranten in en rond het Maximiliaanpark in Brussel. Ze hebben de slaapzakken gelabeld zodat ze deze kunnen terugvinden als ze in beslag genomen worden.

“In totaal hadden we zo’n 480 slaapzakken” zegt Medhi van het burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen. “Een hondertal is gerecupereerd op het muziekfestival Esperanzah de rest hebben we aangekocht met giften.”

Vrijwilligers hebben al het slaapgerief gelabeld. “We lenen ze als het ware uit”, legt Medhi uit. “De laatste tijd worden de bezittingen van de migranten regelmatig in beslag genomen door de politie of verdwijnen de slaapzakken die we hebben gegeven. Doordat er nu een naam op staat, kunnen we klacht indienen wanneer ze worden afgenomen en ze hopelijk ook recupereren.”

“In het begin van de bedeling ging het even moeilijk” zegt Medhi. “Ze wilden allemaal tegelijk een slaapzak komen halen. We hebben dan uitdeling dan even stilgelegd en daarna ging het beter.”

Het burgerplatform moest nog enkele mensen teleurstellen en wegsturen zonder slaapzak maar de meeste mensen in en rond het park hebben wel een slaapzak gekregen. Het ging vooral om mannen uit Soedan. 

© Maarten Verdoodt

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?