Billy Bike ziet aantal verplaatsingen met elektrische deelfietsen verdubbelen

© Belga
28/04/2020

Het Brusselse deelplatform Billy Bike heeft het gebruik van zijn elektrische stadsfietsen sinds het begin van de lockdown op 18 maart zien verdubbelen. De verplaatsingen met de deelfietsen worden vooral vastgesteld rond ziekenhuizen en supermarkten.

Ondanks de inperkingsmaatregelen die de Nationale Veiligheidsraad oplegde, besloot Billy Bike om haar elektrische fietsen niet uit het straatbeeld te halen. Het initiatief werpt zijn vruchten af, want de Brusselse startup kreeg twee keer zoveel inschrijven en zag het gebruik van de fietsen ook verdubbelen.

De angst voor het openbaar vervoer en de verminderde autodruk speelt hier volgens CEO Pierre de Schaetzen ongetwijfeld een rol in. "Overdag is er een concentratie rond ziekenhuizen en supermarkten."

"'s Avonds en in het weekend zijn het eerder lange ritten in het Zoniënwoud of langs het Kanaal, vaak met z'n tweetjes", vertelt de Schaetzen. De eerste twee weken van de lockdown mocht alle beroepen die de stad doen blijven draaien, van verplegers tot MIVB-chauffeurs of supermarktbedienden, de fietsen zelfs 500 minuten gratis gebruiken. Dat bleek een groot succes en op een moment zelfs verlieslatend.

De mensen die deze beroepen uitvoeren kunnen nu rekenen op een pakket waarbij ze de Billy Bike's gebruiken aan de kostprijs. Billy Bike stelt 600 elektrische deelfietsen ter beschikking die actief zijn in veertien van de negentien Brusselse gemeenten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Billy Bike , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni