Bommelding Brussel-Noord had gevolgen voor meer dan 600 treinen

© Younes Haidar-BRUZZ
| Ook de werknemers uit het CCN gebouw werden ontruimd.

De bommelding van maandagnamiddag voor het station Brussel-Noord heeft zware gevolgen gehad voor het treinverkeer. Meer dan 500 treinen liepen vertraging op en nog eens een 100-tal werd volledig of gedeeltelijk afgelast, zo blijkt uit gegevens van spoornetbeheerder Infrabel. Spoorwegmaatschappij NMBS laat weten dat ze als benadeelde partij "alle elementen over de kosten" verzamelt.

Door de bommelding werd het treinverkeer in de Brusselse noord-zuidverbinding op vraag van de politie volledig onderbroken tussen 15.00 uur en 15.27 uur. Daarvoor en erna reden de treinen telkens ongeveer een half uur wél, maar stopten ze niet in Brussel-Noord.

Vanaf 15.55 uur kon het treinverkeer weer normaal verlopen, maar nog tot 's avonds waren er gevolgvertragingen en treinen die niet reden. Volgens Infrabel liepen 530 treinen vertraging op (514 passagiers- en 16 goederentreinen), goed voor in totaal 8.283 minuten vertraging. Daarnaast werden 84 passagierstreinen volledig afgelast, nog eens 15 treinen werden gedeeltelijk afgelast.

De bommelding had niet alleen gevolgen voor het treinverkeer. Ook het bus- en tramverkeer van en naar het Noordstation raakte verstoord. Bovendien moesten de Brusselse wegtunnels uit veiligheidsoverwegingen worden afgesloten voor het verkeer, omdat de controlekamers van Brussel Mobiliteit in het CCN-gebouw naast het station ook geëvacueerd moesten worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?