Brand in bakkerij in Sint-Gillis

De bakkerij op de hoek van de Bernier- en de Verhaegenstraat.

De Brusselse brandweer kwam zaterdag rond 03.50 uur tussenbeide in de Fernand Bernierstraat in Sint-Gillis voor een brand. De brand begon in de technische installaties van de bakkerij, die zich op de begane grond van het gebouw bevindt, aldus Walter Derieuw, woordvoerder van de brandweer. Eén persoon, die op de bovenste verdieping woont, moest door de hulpverleners worden geëvacueerd.

"De brand is ontstaan aan de achterzijde van het gebouw waar de technische installaties zich bevinden. Ze zijn verbonden met het bedrijf, een bakkerij, die zich op de begane grond bevindt. De precieze oorzaak van de brand moet nog worden vastgesteld", legt Walter Derieuw uit.

"De rook kwam snel vrij en drong het trappenhuis binnen. Een persoon die op de vijfde verdieping woont, zat vast. Hij werd door de brandweer geëvacueerd via het trappenhuis, met een masker aangesloten op de zuurstoftank van de brandweer", vervolgt hij.

"Tweeëntwintig brandweermannen stonden klaar om het vuur te blussen en vervolgens het gebouw te ventileren. De commerciële technische installaties zijn momenteel buiten gebruik", voegde Walter Derieuw toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?