Gebouw onbewoonbaar na brand in Sint-Gillis

© Brandweer Brussel
| De schade in het woonhuis is enorm.

In de gemeente Sint-Gillis heeft dinsdagavond een brand gewoed in een drie verdiepingen tellend gebouw. Niemand raakte gewond, maar het pand is minstens tijdelijk onbewoonbaar.

Het vuur in het gebouw aan de Jamarlaan brak kort voor 18.00 uur uit op de derde verdieping van het pand. Bij aankomst van de brandweer hadden bijna alle bewoners het pand al verlaten. Enkel de bewoner van de derde verdieping was nog aanwezig.

"Die had gezien dat de traphal vol rook hing en was teruggekeerd naar zijn flat, waar hij vervolgens de brandweer had verwittigd van zijn aanwezigheid", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Dat was de juiste reflex. De bewoner is vervolgens met een luchtladder geëvacueerd."

Geen kwaad opzet

Omdat het gebouw voorzien was van een draaitrap was het voor de brandweer moeilijk om de hoger gelegen verdiepingen te bereiken, wat ook voor vertraging zorgde bij de bluswerken. Het gebouw is door de brand en de bluswerken minstens tijdelijk onbewoonbaar.

Het tiental bewoners moet elders onderdak krijgen en het medisch kabinet dat op het gelijkvloers huist, zal woensdag naar alle waarschijnlijkheid gesloten blijven. Volgens de brandweer kende de brand een accidentele oorzaak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?