Brandstichting drijft volkstuiniers tot wanhoop

© tvb
De volkstuiniers van het Laarbeekbos in Jette zitten in zak en as. Hun tuintjes zijn al langer het mikpunt van vandalen en dieven. Maar recent is er ook al enkele keren brand gesticht. Ze vragen nu hulp van de politie.

Zeven tuinhuisjes zijn de voorbije weken herleid tot verkoold hout. "Er blijft alleen rommel over", getuigt Georges Wauters. "Ik vind het schandalig want de tuiniers hebben al niet veel geld. Verschillende tuiniers denken aan stoppen want dit komt zwaar aan."

De huurder zijn de situatie meer dan beu. Al meer dan een jaar krijgen ze regelmatig ongewenst bezoek. "Mijn deur is al drie keer geforceerd", zegt Walter Holbrecht. "Hier en daar nemen ze ook iets mee. Iedereen heeft schrik en is ongerust."

De daders zijn tot nu toe nooit gezien. Overnachten in je volkstuintje is immers verboden. De volkstuiniers vragen dat de politie iets onderneemt en krijgen daarbij de steun van Annemie Maes (Groen), gemeenteraadslid in Jette. "De politie moet de zaak onderzoek en en ook de tuiniers moeten waakzaam zijn", zegt ze.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?