onweer regen paraplu windstoten rukwinden beaufort slecht weer stortbui parkeerplaats verkeersbord

| Archiefbeeld: stortbuien in Brussel.

Brandweer 47 keer uitgetrokken voor noodweer

BVR
© BRUZZ
29/09/2019
Updated: 30/09/2019 07.25u

Het aangekondigde noodweer heeft niet al teveel overlast veroorzaakt. De Brusselse brandweer trok er in 47 keer op uit op zondag.

"Het is minder erg dan aangekondigd", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw aan BRUZZ. Daarbij verwijst hij naar de parken die uit voorzorg gesloten werden, en de activering van het noodnummer 1722.

"Overdag was er enkel sprake van een omgewaaide boom en een verstopte draaikolk", zegt Derieuw. In totaal moest de brandweer tussenkomen voor 3 ontwortelde bomen, 34 verstopte draaikolken (waaronder ondergelopen tunnels) 4 maal voor waterschade bij particulieren, 6 voorwerpen die, door de wind, een gevaar betekenen voor de openbare weg (dakgoot, dakpannen). "De klassiekers, zeg maar."

Brussel Mobiliteit maakte ook melding van een overstroomde Montgomery- en Vleurgattunnel, maar alle tunnels zijn intussen weer open voor verkeer.

Bij particulieren is er sprake van één lekkend dak en een lichtkoepel waarlangs het water binnenstroomt. "Minder erg dan aangekondigd dus", zegt Derieuw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , stormwind , regenbui , wateroverlast

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni