Brandweerbonden nemen aangekondigde stakingsaanvraag niet terug

© PhotoNews
| De Brusselse brandweer.

Eric Labourdette, VSOA-vakbondsman, kondigt in een brief aan dat de brandweervakbond niet tevreden is met het antwoord van staatssectretaris Pascal Smet (one.brussels) op hun eisen. Morgen zitten de vakbondsafgevaardigden samen met Smet. De vakbond liet weten de staking te zullen doorzetten als hun eisen niet worden ingewilligd.

De vakbond van de Brusselse brandweer stuurde eind juli een lijst met eisen naar Pascal Smet. Daarin klagen ze over onder andere het gebrek aan hygiëne in de kazernes, het uitblijven van beloofde premies voor ongezond, gevaarlijk of lastig werk en ze maken zich ook zorgen om een tekort aan reservemateriaal.

Smet reageerde vorige week vrijdag op de verzuchtingen van de brandweervakbond. In zijn antwoord wijst hij naar de inspanningen die zijn kabinet al leverde voor de brandweer, zoals een verhoging van 3.800 miljoen euro in de begroting van 2020. De bevoegde staatssecretaris gaf wel toe dat het COVID-19 virus voor verschillende vertragingen heeft gezorgd.

Labourdette gaf in de brief te kennen dat dit antwoord voor de brandweer niet genoeg is. Morgen zitten ze met Smet samen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?