| brandwondencentrum militair hospitaal Neder-Over-Heembeek

Brandwondencentrum N-O-H paraat om Oekraïense slachtoffers op te vangen

SD
© BRUZZ
27/02/2022

Het brandwondencentrum van het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek staat klaar om Oekraïense slachtoffers van de oorlog op te vangen. Dat meldt de persdienst van Defensie.

Na afloop van de Nationale Veiligheidsraad donderdag zei premier Alexander De Croo (Open VLD) dat ons land op Oekraïense vraag steun zou bieden. België zou onder meer aanbieden om militairen en burgers met zware brandwonden uit Oekraïne over te brengen naar het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek.

Ze zouden dan verder verzorgd worden in het militair hospitaal of van daar worden overgebracht naar andere ziekenhuizen.

Volgens Defensie gaat het in eerste instantie om het brandwondencentrum. “Het is een openstaande piste. We hebben die capaciteit in het brandwondencentrum en stellen die ter beschikking in het geval er slachtoffers met brandworden zouden worden overgebracht naar België,” klinkt het op de persdienst van Defensie.

“We hebben geen speciale afdeling geopend, maar het brandwondencentrum staat paraat in het geval beslist zou worden om slachtoffers over te brengen. We zullen zorgen dat er bedden beschikbaar zijn.”

Defensie preciseert dat er waarschijnlijk niet alleen slachtoffers in België opgevangen zullen worden. “Ook elders in Europa zal dat mogelijk gebeuren. Maar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek is gerenommeerd in Europa,” klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni