Broer van overleden Ibrahima roept op veilig en sereen te betogen

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 13 januari 2021
Updated: 13-01-2021 - 12:52

Familie en vrienden van Ibrahima B., de 23-jarige die afgelopen weekend overleed na zijn arrestatie aan het Noordstation, organiseren woensdagnamiddag een betoging. Ze drukken sympathisanten op het hart om geweld achterwege te laten en de veiligheidsmaatregelen op te volgen. "We willen op een serene manier gerechtigheid eisen."

Familie, vrienden en sympathisanten verzamelen om 15 uur aan het politiecommissariaat waar Ibrahima B. (23) zaterdag na zijn arrestatie onwel werd. De jonge Brusselaar werd opgepakt in het kader van een coronacontrole op een samenkomst, maar verloor het bewustzijn. Hij overleed in het ziekenhuis.

De familie roept op sociale media op om massaal naar het Noordstation te komen om Ibrahima te eren. “We verzamelen er om gerechtigheid te vragen voor ‘Ibi’. Dat zijn we hem verschuldigd”, vertelt zijn broer in een videoboodschap die dinsdagavond werd verspreid.

Ibrahima's broer pleit voor sereniteit. "Het is niet de bedoeling om chaos te veroorzaken en alles aan gort te slaan. Dat haalt niets uit en zal als een boemerang in het gezicht van de familie keren. De perceptie die heerst in de maatschappij mogen we niet bevestigen."

De manifestanten wordt gevraagd om witte kleren aan te trekken als ze woensdagnamiddag naar Brussel-Noord afzakken. "En ook: respecteer alstublieft de veiligheidsmaatregelen. Draag een masker, want we zijn nog steeds in een pandemie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?