Le Snack à Pat, al 30 jaar aan de Steenkoolkaai, maar sluit nu de deuren Le Snack à Pat, al 30 jaar aan de Steenkoolkaai, maar sluit nu de deuren

| Le Snack à Pat, al 30 jaar aan de Steenkoolkaai, maar sloot op 24 februari de deuren.

Broodjeszaak Le Snack à Pat op de Vismarkt sluit na 30 jaar

AB
© BRUZZ
27/02/2023

Broodjeszaak Le Snack à Pat aan Sint-Katelijne is sinds vrijdag 24 februari gesloten. Dat maakte de zaak eerder zelf bekend via Facebook. De zaak zat al sinds 1993 op de Vismarkt.

Le Snack à Pat was een bekende zaak op de Vismarkt. Maar net als voor andere horecagelegenheden, was het moeilijk om rond te komen tijdens de coronapandemie. Het personeel moest worden teruggeschroefd tot er uiteindelijk nog maar één overbleef: eigenaar Patricia Arnauts (69).

Arnauts begon de zaak in 1993. Toen stonden er nog visverkopers op het plein, zegt ze tegen de krant La Capitale. “Toen de visveiling hier nog was, gingen we al om 6 uur open.” De laatste tijd werkte de vrouw er nog in haar eentje waardoor ze geen warme maaltijden meer kon serveren, maar enkel nog afhaalbroodjes aanbood.

Na dertig jaar moet Arnauts er nu mee stoppen. Toch neemt ze nog geen afscheid van het pand: ze blijft er wonen op de eerste verdieping. “Ik geef om deze buurt. Ik heb geen zin om hier weg te gaan”, zegt ze tegen La Capitale.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni