| Het Brussels Gewest brengt nu ook een app uit van gratis talenplatform Brulingua

Brulingua breidt aanbod talenopleidingen fors uit

Arnaud De Decker
© BRUZZ
28/09/2021

Brulingua, het Brusselse platform voor het leren van talen, breidt vanaf 19 oktober zijn aanbod fors uit van vier leertalen naar 24. “Het gebrek aan talenkennis vormt nog te vaak een probleem in Brussel, dat probleem willen we aanpakken."

Om de talenkennis in Brussel te verbeteren lanceerde het Brussels Gewest in 2013 Brulingua, een onlineleerplatform, toegankelijk in het Frans en in het Nederlands, waar je naast deze twee talen ook Engels of Duits kan leren. Dat platform wordt nu fors uitgebreid.

"Brulingua zal niet langer 4 leertalen aanbieden maar 24, met inbegrip van de belangrijkste Europese talen, zoals Italiaans, Spaans, Portugees, Grieks, Deens en Zweeds", klinkt het in een persbericht. "Vanaf 19 oktober biedt Brulingua bovendien 32 interfacetalen aan waaronder Pools, Spaans, Italiaans, Roemeens, maar ook Arabisch, Turks en Russisch."

Quizzen en taalcafés

Dat is volgens bevoegd minister Bernard Clerfayt (Défi) erg belangrijk, want "inwoners van Brussel die geen Frans of Nederlands beheersen, vragen om een van deze talen te leren op een platform dat alleen in het Frans en Nederlands toegankelijk is, heeft geen zin", merkt hij op. "Het aantal interfacetalen moet worden verhoogd."

“We blijven investeren in tools die werkzoekenden een extra wapen in hun arsenaal geven", reageert ook Caroline Mancel, directeur-generaal van Actiris. "Met deze serieuze boost aan talen maken we van Brulingua een app voor iedereen. We kunnen nog niet alles verklappen, maar we gaan de komende maanden een hele reeks updates uitrollen. Daar zijn manieren bij om jezelf te blijven uitdagen, meer interactieve lessen en ook activiteiten ‘in het echt’ zoals quizzen en taalcafés."

“Het gebrek aan talenkennis is ook een van de factoren die het tekort aan kandidaten voor bepaalde functies verklaart. Dit is met name het geval voor de beroepen van secretaris/secretaresse, receptionist/e en zelfs de commerciële beroepen. Om het te duiden met één cijfer: de kans op een job stijgt van 34 naar 46 procent voor werkzoekenden die de tweede landstaal kennen”, besluit Bernard Clerfayt.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni