1754 Computer 2

Brussel geeft 1.800 afgedankte computers tweede leven bij jongeren en senioren

© Belga
27/07/2022

Brussel heeft tussen 2020 en 2021 meer dan 4.000 stuks IT-materiaal, waaronder 1.800 pc's, onder de Brusselaars verdeeld via het Recycle IT-project. Het gaat om materiaal dat door de gewestelijke administraties werd afgeschreven en opnieuw gebruiksklaar werd gemaakt.

Naast laptops kwamen onder meer ook printers, schermen en toetsenborden in aanmerking. Het project werd gelanceerd tijdens de coronapandemie. Volwassenen en kinderen zaten toen verplicht thuis en moesten op afstand lessen volgen, werken of met familie en vrienden communiceren. Bij de verdeling van het materiaal kregen schoolgaande jongeren en bewoners van rusthuizen voorrang.

Brussels minister van Digitalisering Bernard Clerfayt (DéFI) is tevreden met de resultaten. "We leven in een hypergeconnecteerde wereld waar de digitale kloof steeds groter wordt. We moeten de toegang tot digitale technologieën verruimen en iedereen in staat stellen een sociale band te onderhouden, administratieve taken uit te voeren en zich optimaal te integreren in de samenleving", zegt hij.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni