Brussel lanceert opleiding voor werkzoekenden om Youtuber te worden

© PhotoNews

Het opleidingsagentschap Bruxelles Formation en het platform voor startups "Startup Vie" slaan de handen in elkaar voor de lancering van een nieuwe opleiding gericht op Youtube. Zoals de naam al doet vermoeden, richt "Word Youtuber voor jezelf of voor je bedrijf" zich tot werkzoekenden in Brussel die de nodige vaardigheden willen verwerven om hun eigen Youtube-kanaal te ontwikkelen of inhoud te produceren voor bedrijven.

De cursus van 12 weken begint op 28 september en wordt afgesloten met een stage van 8 weken in een bedrijf. Het zal gebaseerd zijn op 4 assen: video, audio, streaming en digitale marketing.

Om de deelnemers te begeleiden, zal de opleiding Belgische youtubers uitnodigen zoals Math se fait des films (1,58 miljoen abonnees), ExVSK (523.000 abonnees), Silent Jill (385.000 abonnees) of Valentin Verthé (474.000 abonnees), die hun ervaring en tips voor het onderhandelen van partnerschappen zullen delen.

'Youtube niet meer weg te denken'

"Nieuwe internetmedia zoals Youtube zijn vandaag niet meer weg te denken. 70% van de online consumenten gaat naar dit platform om een product of een dienst te ontdekken. Deze vaststelling rechtvaardigt de ontwikkeling en lancering van de opleiding "Word een Youtuber", enthousiasmeert Bernard Clerfayt, Minister van Tewerkstelling en Beroepsopleiding van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Deze opleiding is bedoeld voor Brusselse werkzoekenden die bij Actiris zijn ingeschreven, en biedt plaats aan 15 personen. Er zijn twee informatiesessies online gepland op 30 en 17 augustus. Om deel te nemen, moet u zich registreren op https://www.startupvie.co/formations.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?