Brussel pakte al 19 pooiers op dit jaar

© brusselnieuws.be
02/05/2015

De zedenafdeling van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft sinds begin dit jaar 19 pooiers uit de wijken Alhambra en Louiza aangehouden en ter beschikking gesteld van het gerecht. Dat meldt het kabinet van burgemeester Yvan Mayeur (PS) zaterdag.

Burgemeester Mayeur laat weten dat er "dankzij het efficiënte politiewerk 19 pooiers werden aangehouden en nog eens 23 personen werden ondervraagd voor zedenzaken."

Volgens de burgemeester heeft het veldwerk het mogelijk gemaakt een prostitutienetwerk te ontmantelen en 19 pooiers ter beschikking te stellen van het gerecht. "Mijn prioriteit is niet enkel het welzijn van onze bewoners en de veiligheid van onze wijken, maar ook de strijd tegen de mensenhandel, die in 2015 ontoelaatbaar is", aldus de burgemeester.

De Alhambrawijk kampt al jaren met straatprostitutie, tot grote ergernis van de buurtbewoners, die de bijhorende overlast en maffiapraktijken aanklagen.

Begin vorig jaar kwam het Brusselse stadsbestuur met een plan waarbij de prostitutie zou verlegd worden naar een afgebakende zone aan de Antwerpsesteenweg. Het OCMW van de stad kocht ook de Tropicana bar op, die een verzamelplek was geworden van pooiers en prostituees.

Maar de problemen lijken zich te verleggen naar andere cafés en de prostituees blijven zichtbaar in het straatbeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni