Brussel verbiedt uithuiszettingen opnieuw tot einde lockdown

KVDP
© BRUZZ
03/11/2020

De Brusselse regering verbiedt uitshuizettingen tot en met 13 december, de laatste dag van de lockdown. Alle gerechtelijke en administratieve beslissingen over uithuiszettingen worden opgeschort tot dan. "We willen de meest kwetsbare huurders beschermen", zegt staatssecretaris voor Huisvesting Nawal Ben Hamou (PS).

Aan het begin van de eerste lockdown had de Brusselse regering een gelijkaardige beslissing genomen. In mei werd het verbod op uithuiszettingen verlengd tot 31 augustus. Sinds september zijn uithuiszettingen opnieuw mogelijk.

Nu heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) opnieuw een besluit uitgevaardigd dat uithuiszettingen verbiedt tot 13 december. "De gezondheidscrisis duurt voort en daarmee ook de precaire huisvestingssituaties", aldus Vervoort. "Het is essentieel dat het beleid eerlijk en solidair is voor iedereen en daarom is het verbod op uithuiszettingen een essentiële maatregel die vandaag moet worden genomen."

"De winterperiode zorgt voor een sterkere verspreiding van het virus en verhoogt het risico op besmetting, in het bijzonder dat van kwetsbare personen", zegt staatssecretaris voor Huisvesting Nawal Ben Hamou (PS). "Ons doel is dan ook om de mogelijke besmettingswijzen zoveel mogelijk te beperken en de meest kwetsbare huurders te beschermen."

Beslissingen over uithuiszettingen worden automatisch opgeschort tot 13 december. Tot dan zijn uithuiszettingen alleen mogelijk als die gemotiveerd worden "door een ernstig en onmiddellijk gevaar voor de openbare veiligheid."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , uithuiszetting , Nawal Ben Hamou

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni