| Het Universitair Verplegingscentrum Brugmann in Brussel.

Brussel verwacht eerste genderkliniek in 2023

© Belga
05/08/2022

Het Universitair Verplegingscentrum Brugmann in Brussel gaat in 2023 een genderkliniek openen. Dat schrijft 'Le Spécialiste' donderdag, op basis van informatie van de directeur-generaal van het ziekenhuis, Caroline Franckx. Het zou de eerste kliniek van dit type zijn in de hoofdstad.

Ons land telt momenteel drie dergelijke ziekenhuizen: in Gent, Luik (beide geconventioneerd), en Genk (niet geconventioneerd), en de vraag is volgens het ziekenhuis groot. Het project is in de afrondingsfase en zou volgens het vakblad in het tweede kwartaal van 2023 voltooid moeten zijn.

"Het doel is een multidisciplinaire follow-up aan te bieden, met een eerste consultatie in combinatie met een endocrinoloog en een psychiater. Verenigingen en lokale actoren hebben onze aandacht gevestigd op het feit dat de eerste consultatie maar al te vaak alleen op psychiatrisch niveau gebeurt" volgens Franckx.

In een transgenderkliniek kan de begeleiding kan psychotherapeutisch zijn. Er kan ook een genderbevestigende medische behandeling volgen. Aanvankelijk zal het centrum in Brussel niet-geconventioneerd centrum zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Gender, genderkliniek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni