Europees Parlement Luxemburgplein c Eurpean Parliament

| Het Europees Parlement op het Luxemburgplein

Brussel wil administratie voor expats makkelijker maken

CD
© BRUZZ
28/12/2022

Brussel en België willen actiever inzetten op de verwelkoming en begeleiding van internationale Brusselaars. Dat kan onder andere door expats beter te begeleiden in de nodige administratie en meer Engelstalige dienstverlening.

Voor veel expats in Brussel zorgt de administratie die ze in orde moeten brengen voor frustraties. Dat gebeurt in het Nederlands of in het Frans, terwijl veel expats naast hun moedertaal alleen het Engels machtig zijn. De federale en Brusselse regering willen daarom meer inzetten op Engelstalige dienstverlening. Zo komt er ook een vijfde Europese school in Neder-Over-Heembeek. Enkele bestaande Europese scholen worden gerenoveerd.

Ook willen de regeringen de app Itsme toegankelijk maken voor alle Europeanen in Brussel. Op die manier hebben ze vlotter toegang tot publieke diensten.

Stedenbouwkundige ingrepen

De plannen kaderen in een groter plan om de positie van Brussel als Europese hoofdstad te verstevigen. Daarbij is het doel ook om de Europese wijk te transformeren tot een levendige wijk, want ​die is vandaag nog altijd een relatief monofunctionele (kantoor)wijk met te weinig publieke ruimte. Daar komt verandering in. Zo wordt het Schumanplein een ontmoetingsplein in plaats van een gewoon rondpunt. Er komt ook een ontwerpstudie voor een voetgangers- en fietsersbrug boven de spoorlijn tussen het Europees Parlement en het Schumanplein.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni