Brusselaars die klacht indienden tegen luchthaven Zaventem, vragen heropening debatten

© Brussels Airport
| De acht Brusselaars beschouwen zichzelf als slachtoffer van het vliegtuiglawaai boven de hoofdsta

De acht Brusselaars die een klacht indienden tegen de luchthaven van Zaventem hebben begin juli een verzoek ingediend om de debatten te heropenen. Bij de verdediging verzetten luchthavenuitbater Brussels Airport Company (BAC) en luchtverkeersleider Skeyes zich tegen het verzoek.

Een paar maanden geleden vroegen acht Brusselaars bij de burgerlijke rechtbank in Brussel in kort geding om de discriminerende praktijken stop te zetten die ze naar eigen zeggen ondervinden als omwonenden van Brussels Airport. Hun klacht was gericht tegen BAC, de FOD Mobiliteit en Skeyes. De zaak werd eind mei gepleit. Een beslissing zou er midden juli moeten zijn.

De klagers, acht Brusselaars die zichzelf als slachtoffer beschouwen van het vliegtuiglawaai boven de hoofdstad, dienden op 1 juli een verzoek in om de debatten te heropenen op basis van vier nieuwe elementen. Het gaat om het memorandum van 4 juni 2019 van BAC, een juridische analyse van het memorandum, een uitspraak van de administratieve rechtbank van het Franse Montreuil van 25 juni 2019 en een effectenstudie van Envisa, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de milieu-effecten van de luchtvaart.

BAC en Skeyes maakten op 12 juli een nota over aan de rechtbank om te vragen het verzoek te weigeren. De acht Brusselaars dienden in oktober 2018 bij de burgerlijke rechtbank van Brussel het verzoek in kort geding in. Ze menen dat het verbod op nachtvluchten niet gerespecteerd wordt voor sommige types van toestellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?