Brusselaars opgeschrikt door oefening F-16's

© Leo Caisse via Twitter
| Het bleek om een oefening van Defensie te gaan.

Het was even schrikken voor enkele Brusselaars die woensdagavond een lijnvliegtuig met twee F-16’s in de staart op lage hoogte zagen vliegen. Het blijkt om een oefening van Defensie te gaan.

Het ging om een oefening waarbij een lijnvliegtuig niet reageert op de bevelen van de autoriteiten. Normaal gezien moest de oefening plaatsvinden langs de kant van Leuven. “Daar zou niemand iets opgemerkt hebben,” zegt Philippe Touwaide van de bemiddelingsdienst van de luchthaven aan de RTBF.

Maar doordat de windrichting plots veranderde, moesten de vliegtuigen vertrekken van piste 01. Daardoor hebben veel mensen de vliegtuigen dus gezien, en werd de bemiddelingsdienst overspoeld door klachten.

Ook in juni werd er een vliegtuig met F-16's achter zich gespot. Toen ging het niet om een oefening, maar om een bezoek van de Australische gouverneur-generaal Peter Corsgrove, die een bezoek bracht aan Brussel met zijn vrouw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?