Brussels duo gaat viraal en belandt bij Ellen

Na een paar virale video’s de voorbije weken konden Brusselse danseres Jeny Bonsenge en haar negenjarige pupil Anae hun oren niet geloven toen ze werden uitgenodigd voor de Ellen Show in de VS. Een clip van de show doet nu de ronde op sociale media, opnieuw met enorm succes. Extra verrassing: beide dansers gaan naar huis met 10.000 dollar.

Jeny Bonsenge en haar student Anae zijn geen nieuw gezicht in Brussel. Zo kon je ze wel eens toevallig zien dansen aan het Muntplein. De professionele danseres runt haar eigen dansschool in Sint-Joost-ten-Node, AfrohouseBelgium, naast nog een internationale hulporganisatie Dance 4kids.

In de video van The Ellen Show met Ellen Degeneres is te zien hoe Jeny en Anae hun geliefde Afrohouse routine doen op een nummer van Congolese artiest Dj Samarino. Beide vielen bijna van hun stoel toen ze te weten kwamen dat de video bij Degeneres terecht was gekomen via Britse prinses Meghan Markle.

Bonsenge werd geboren in Luik maar groeide op in Molenbeek als oudste van acht kinderen. Ze studeerde Germaanse talen maar besloot enkele jaren geleden om zich volledig toe te leggen op haar carrière als danseres.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?