Brussels Gewest bouwt sportinfrastructuur langs het kanaal

© Ivan Put
| (archiefbeeld)

De Brusselse regering heeft donderdag het licht op groen gezet voor de aanstelling van een multidisciplinair team dat in het kader van het Stadsvernieuwingscontract nr. 1 "Citroën - Vergote" tussen de Rederskaai en de Groendreef in Brussel een sportvoorziening moet ontwerpen en de bouw ervan opvolgen. Zo meldt minister-president Rudi Vervoort (PS) vrijdag.

De Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) krijgt de opdracht om het project uit te werken en de overheidsopdracht in de komende weken op Europees niveau bekend te maken.

Het nieuwbouwproject heeft betrekking op ongeveer 5.400 m² bruto bebouwde oppervlakte op een terrein van om en bij de 2.600 m² dat gelegen is langs het Vergotedok, ter hoogte van de zwaaikom van het kanaal, en eigendom is van de Haven van Brussel. Het gebouw zal plaats bieden aan een multisportzaal, een turnzaal, een klimzaal, padelterreinen en een cafetaria. De Stad Brussel staat in voor het beheer van de infrastructuur.

Minister-President Rudi Vervoort verduidelijkt dat "het gaat om een nieuw gewestelijk overheidsproject in de kanaalzone en een van de symboolprojecten van de eerste reeks Stadsvernieuwingscontracten".

Voor hem vervolledigt het project "een belangrijke reeks initiatieven die bijdragen tot de vernieuwing van dit strategische gebied dat het kanaal vormt, ongeacht of zij uitgaan van de overheid (oprichting van het museum Kanal-Centre Pompidou, aanleg van het Beco-park, bouw van de Suzan Daniel-brug, inrichting van ruimten voor stedelijke ondernemingen op het Port Business Park naast het TIR, herinrichting van het Maximiliaanpark ...), dan wel van de privésector (ontwikkelingen in uitvoering op de site van Thurn & Taxis)".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?