| Vrouw met smartphone in het centrum van Brussel (archiefbeeld).

Brussels Gewest komt met alles-in-één-app My Brussels

JP
© BRUZZ
09/12/2020

IRISbox, Fix My Street of Net Brussel: de apps en websites van Brusselse administraties zijn vanaf donderdag beschikbaar in één app. De 'digitale gids voor Brussel' heet My Brussels en wordt donderdag gelanceerd.

De app is ontwikkeld door het Centrum voor Informatica voor het Brussels Gewest (CIBG) en heeft als doel alle dienstverlening aan de burger te bundelen. Het gaat om diensten zoals zoals IRISbox, Fix My Street of eBox. Maar ook privédiensten zoals een weers- en verkeersapp. Noodnummers en het dichtszbijzijnde ziekenhuis zijn eveneens op 'My Brussels' terug te vinden.

"Op deze app kun je veel gegevens terugvinden die voordien gefragmenteerd waren," zegt bevoegd minister Bernard Clerfayt (Défi). "We bundelen alle informatie die de burger nodig heeft: niet alleen officiële informatie, maar ook informatie over wat Brusselaars in hun vrije tijd kunnen doen." Na de versoepelingen hoopt Clerfayt bijvoorbeeld ook diensten rond cultuur en sport op te nemen.

De app is beschikbaar op iOS en Android. Gebruikers kunnen hem personaliseren op basis van locatie en interesse. Ze kunnen bijvoorbeeld een veelgebruikte buslijn of nabijgelegen Villo! station opslaan. In de toekomst kunnen ze via de app ook informatie ontvangen van hun gemeente. Ook burgers kunnen suggesties doen om digitale diensten toe te voegen en de app nog te verbeteren.

#Brusselshacksthecrisis

Afgelopen zomer kwam er ook een app via een participatief proces tot stand, herinnert Clerfayt. Via de #Brusselshacksthecrisis-campagne werd aan de burgers gevraagd om hun beste ideeën in te dienen en te stemmen voor die van hun medeburgers. Winnaar was de app die informatie bundelt over fietsen in de stad. Ook 'Brussels is Biking' zal in 'My Brussels' worden opgenomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, smart city, my brussels, Bernard Clerfayt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni