LIFT Paul-Deschanel BRUZZ ACTYA 1653

| LIFT Paul-Deschanel BRUZZ ACTYA 1653

Brussels gewest reikt bijna 400 certificaten uit voor historische liften

© BRUZZ
10/12/2023

Het Brussels Gewest heeft al bijna 400 certificaten toegekend voor historische liften. Dat meldt Ans Persoons, Brussels staatssecretaris voor Ruimtelijke Ordening en Erfgoed. Liften met een dergelijk attest krijgen moderniseringsoplossingen op maat en extra tijd om ze in overeenstemming te brengen met de normen.

Op initiatief van minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) en voormalig staatssecretaris Pascal Smet (Vooruit) werd de termijn voor de modernisering van historische liften met vijf jaar verlengd.

In het gewijzigde koninklijk besluit is een nieuwe categorie 'historische liften' opgenomen, waardoor eigenaars van historische liften in het Brussels, Vlaams en Waals Gewest tot eind 2027 de tijd krijgen om de nodige aanpassingen uit te voeren. De nieuwe voorgestelde richtlijnen zijn een versoepeling van de bestaande richtlijnen.

"Het uitstel was broodnodig om gepaste alternatieve oplossingen te kunnen vinden die de strikte veiligheidsvoorschriften verzoenen met het behoud van de erfgoedwaarde. Zonder de ingreep zouden historische liften verdwijnen of volledig moeten worden omgebouwd", aldus Pierre-Yves Dermagne.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni